Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@05:07:53 GMT

صندوق‌های زرد پستی مشهد همچنان کاربرد دارند؟

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۵۶۷۴۲

صندوق‌های زرد پستی مشهد همچنان کاربرد دارند؟

مدیرکل پست خراسان رضوی در مورد کاربرد صندوق‌های زرد پستی در مشهد توضیحاتی ارائه کرد. ۱۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۷ استانها خراسان رضوی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، به مدد سرعت پیشرفت سرسام‌آور تکنولو‍ژی راه‌های ارتباطی مردم دنیا به سرعت در حال تغییر و تحول است. ورود ابزارهای ارتباطی که در لحظه معمولی‌ترین افراد را قادر به ارتباط چند رسانه‌ای با یکدیگر و تبادل اسناد و مدارک می‌‌کند هویت ابزارهایی مانند ارسال نامه و بسته پستی را که تا همین چندسال پیش مهمترین راه تبادل بدو با بحران و چالش جدی روبه‌رو ساخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارکردهای اداره پست با توجه به این تغییرات دچار تحولات جدی شده و صندوق‌های زرد پستی؛ خریدن تمبر و کارت پستال و صدای موتور پستچی محله تنها به نوستال‍ژی‌های دهه هفتاد تبدیل شده‌اند. هر چند در این میان کارکرد و اهمیت پُست دارای به قوت خود باقی است.

هر چند به قول معروف پست الکترونیک زندگی را راحت‌تر، ارزان‌تر و سریع‌تر کرده است اما چیزی از اهمیت خاص پست در معنای پایه و بنیادین آن در جامعه نکاسته است؛ امروزه ادارات پست با کلکسیونی از خدمات سعی در آسان‌تر نمودن  بخشی زندگی روزمره شهروندان جامعه دارند. به همین بهانه با سیداحمد موسوی مدیرکل پست خراسان رضوی گفت‌وگو کرده این که در ادامه می‌خوانید.

تسنیم: در حال حاضر اداره پست استان دارای چه تعداد کارمند است؟ 

موسوی: مجموع کارکنان رسمی و قراردادی این اداره در حال حاضر 735 نفر است.

تسنیم: مهمترین  فعالیت‌های جاری اداره پست معطوف به چه فعالیت‌هایی است؟

موسوی: خدمات متعارف پست شامل خدمات پست عادی، پست سفارشی، پست پیشتاز، پست مستقیم،پست جواب و قبول امانات پستی است. همچنین خدمات الکترونیک شامل رهگیری مرسولات، پست یافته، اعتبارسنجی نشانی شهروند، بازار الکترونیک،کارت پستال الکترونیکی و پست خارجه ارائه می‌شود.

همچنین برخی خدمات نیابتی مانند خدمات ثبت احوال، ثبت اسناد، ناجا، مرزنشینان، ستاد ترخیص و پلیس راهور امور مالیاتی و ارائه خدمات توزیع قبوض و اخطاریه بانک‌ها، توزیع عوارض و ابلاغیه‌ها و نیز خدمات حمل و نقل و توزیع مرسولات نیز از دیگر فعالیت‌های پست است.

تسنیم: با توجه به تغییر تدریجی روال سنتی اداره پست به سیستم مدرن؛ زیرساخت‌ها و تجهیزات تا چه میزان نیازمند تغییر و به روزرسانی است؟

موسوی: شرکت ملی پست با داشتن امکاناتی مانند فضا، نیروی انسانی و ناوگان حمل و نقل و شبکه مویرگی توزیع و همچنین همگام شدن با آخرین پیشرفت‌های تکنولوژی و فناوری و عبور از چالش‌ها و همچنین استفاده از فضای پیام‌رسان داخلی توانسته در مسیر تحول دیجیتال گام بردارد و با استفاده از سرویس‌های الکترونیکی مبتنی بر نیازهای مردم و ادارات و سازمان‌ها کسب و کار خود را به روز کرده است.

امروز  نگرش شرکت ملی پست  به سمت کسب و کارهای پلتفرمی است و پست به عنوان یک سکوی تجارت الکترونیک شناخته شده است؛ به عنوان مثال موزعین به دستگاه mpos مجهز شده‌اند و تمامی فعالیت آنها از طریق سیستم رهیاب  کنترل می‌شود؛ همچنین توسعه سرویس‌های نوین با مشارکت بخش خصوصی و استارتاپ‌ها مورد توجه قرار گرفته؛ امروزه سیستم همراه نامه‌رسان یک سیستم هوشمند است و نرم‌افزار مبادله و جامع قبول و کدگذاری از دیگر امکانات به روز شده است؛ در حوزه نظارت نیز عملکرد کلیه واحدها از طریق سیستم گزارشات مدیریتی قابل بررسی و کنترل است؛ امضای دیجیتال در زمان تحویل نامه به مشتریان از دیگر دستاوردهای پست بوده است.

تسنیم: میانگین تعداد مرسولات استان چه عددی است؟

موسوی: حدودا ماهانه 3671850 مرسوله صادره داریم.

تسنیم: در زمینه واحدهای پستی توضیح دهید.

موسوی: پست استان خراسان رضوی دارای 337 پیشخوان فعال شهری، 58موزع نمایندگی پستی، 172 موزع ict روستایی، 23 واحدقبول روستایی،  80 پیمانکار خطوط، پیمانکار، 28 خطوط حمل و نقل درون استانی، 11 پیمانکار توزیع امانت شهری و تعداد 62 واحد دولتی شهری است.

تسنیم: یکی از اقدامات اداره پست در سال‌های اخیر واسپاری قسمتی از خدمات به بخش خصوصی است؛ در این حوزه مشکلات چیست؟

موسوی: امروزه برای دسترسی بیشتر به خدمات و ایجاد اشتغال تمایل به واگذاری خدمات به بخش خصوصی هستیم و تا حدودی این مهم در استان خراسان رضوی اتفاق افتاده است اما آنچه می‌توان از آن به عنوان یک مشکل نام برد این است که در حال حاضر افزایش نرخ در خدمات از سال 95 نداشتیم و همکاری با بخش خصوصی مقرون به صرفه نیست.

تسنیم: بیشترین دلایل برگشت مرسولات پستی چیست؟ خطای انسانی چه جایی در این میان دارد؟

موسوی:  بیشترین دلیل برگشت آدرس‌های غیرصحیح است؛ عدم شناسایی گیرنده، تغییر محل سکونت و خودداری از تحویل مرسوله توسط گیرنده است؛ خطای انسانی در مرحله قبول مرسولات و ارائه آدرس صحیح توسط فرستنده است؛ در واقع ارائه کدپستی و آدرس صحیح به توزیع مرسوله و کاهش خطا کمک می‌کند.

تسنیم: آیا تمبر دیگر به محصولی سفارشی، تزئینی تبدیل شده است؟

موسوی: خیر هنوز شاهد رونق تمبرهای یادگاری و جاری هستیم؛ تمبرهای یادگاری به تمبرهایی اطلاق می‌شود که به مناسبت حادثه یا بزرگداشت موضوعی که به گونه‌ای یاد چیزی را در خاطره‌ها زنده و تجدید نماید چاپ می‌شوند.این تمبرها می‌توانند به صورت تکی یا سری که موضوع خاصی را دنبال نمایند، تهیه و منتشر شوند.تمبرهای یادگاری برای علاقمندان به جمع آوری تمبر جالب است و گاهی تاریخ و فرهنگ یک ملت را می‌توان از طریق تمبرهای یادگار مورد مطالعه قرار داد.تاریخ تمبرهای یادگاری در ارزیابی آنها بسیار موثر است.تمبرهای جاری اکثرا در مرسولات عادی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 امروزه  هر کس می‌تواند با ارسال عکس و طرح دلخواه یک تمبر شخصی سفارش دهد همچنین رونمایی از تمبر در مناسبت‌های خاص و غیره مورد استقبال قرار گرفته است.

طرح ملی استانداردسازی آدرس‌ها در پست قم اجرایی می‌شودعملیات اجرایی پست 220.63 کیلوولت بروجرد آغاز شدتهران| پست 1000 مگاواتی در اسلامشهر احداث می‌شود

تسنیم: ماجرای چاپ تمبرهای طلا و نقره چیست؟

موسوی: تمبر از جنس طلا و نقره همانند تمبر پستی مستطیل یا مربع شکل است و در حاشیه‌های این تمبر هم، مانند تمبر پستی دندانه وجود دارد. از ویژگی دیگر آن نقش برجسته بودن است که به سبک سکه ضرب می‌شود، اما برخلاف سکه تنها یک‌رو دارد. تمبرهای فاخر از جنس طلا و نقره به منظور یادبود مناسبت‌ها و شخصیت‌های ملی و مذهبی ایران و کشورهای مختلف به طور رسمی طراحی و تولید می‌شود. تمبرهای طلا و نقره بعنوان یک محصول با ارزش شناخته می‌شود.

تسنیم: آماری از پست یافته‌ها دارید؟ شهروندان برای اطلاع از پست یافته‌ها به کجا مراجعه کنند؟

موسوی: روزانه حدود 200 مدرک در استان پیدا می‌شود؛ شهروندان برای اطلاع باید به آدرس postyafteh.post.ir مراجعه و مدارک را براساس نام و یا نام خانوادگی جستجو کنند؛ از شهروندان تقاضا دارم مدارکی را که پیدا می‌کنند به صندوق پست انداخته تا پست از طریق ورود در سایت افراد را از نگرانی نجات دهد و این فرهنگ در جامعه گسترش یابد.

تسنیم: چه تعداد صندوق زرد پستی هنوز در سطح شهر و استان وجود دارد؟

موسوی: تعداد 385 صندوق شهری و تعداد 582 عدد روستایی از صندوق‌های زرد پستی در حال حاضر خدمات دهی دارند.

تسنیم: آیا این صندوق‌ها کارکردی دارند و هنوز نامه‌ای در آن انداخته می‌شود؟

موسوی: بله کاربرد دارند اما  تمایل شهروندان به دریافت خدمات نوین پست هستند.

تسنیم: از صندوق پستی‌های هوشمند چه خبر؟

موسوی: در حال حاضر در ناحیه 7 پستی مشهد و برخی از نواحی به محض ورود اطلاعات بارکد مرسوله وارد سامانه شده به شخص پیامک ارسال می‌‌شود و شخص برای دریافت مرسوله به واحد صندوق‌های پستی مراجعه می‌کند.

انتهای پیام/ح

R41347/P/S6,1188/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۵۶۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود

در بازدید دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش ‏بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی از سازمان انرژی اتمی ایران مقرر شد که نقشه راه عملیاتی بهره ‏برداری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین شود.

به گزارش ایسنا، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌‏بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی ضمن بازدید از شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران در گفت‌و گو با معاون رییس سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل این شرکت در خصوص زمینه های استفاده از انرژی هسته ای در حوزه گیاهان دارویی از جمله رفع آلودگی های میکروبی، قارچی و کاهش مصرف سم بحث و تبادل نظر کرد.محمدرضا شمس اردکانی که به دعوت پژمان شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی ایران و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران در راس هیئتی در محل این سازمان حضور یافته بود، ضمن تشکر از این دعوت گفت: امروز علم و دانش در کشور متولی‌هایی دارد که هم‌‏افزایی این مجموعه‌ ها می‏‌تواند توسعه علمی کشور را رقم بزند. ستاد گیاهان دارویی معاونت علمی ریاست جمهوری، برنامه‌‏های خود را بر اساس سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی (مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی) در راستای آماده‌سازی سامانه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در طب سنتی، حفظ میراث مکتوب طب سنتی و تقویت اقتصاد گیاهان دارویی و طب سنتی و توجه به ارتقای تکنیک‏‌های موجود در این حوزه قرار داده است. استفاده از انرژی هسته‌ای به عنوان یکی از تکنیک‌‏های مطرح جهانی در رفع آلودگی‌های میکروبی، قارچی و  کاهش مصرف سم در تولید گیاهان دارویی نیز می‌تواند قابل توجه باشد.

دبیر ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی با اشاره به بازار جهانی گسترده گیاهان دارویی که به گفته وی در سال ۲۰۵۰ به  حدود پنج هزار میلیارد دلار خواهد رسید، اظهار کرد: میزان درآمدزایی بازار گیاهان دارویی در سال ۲۰۵۰ تقریبا سه برابر درآمد بازار نفت خواهد بود که برای داشتن سهمی از این بازار، باید هم‌‏افزایی سازمانی تقویت شود.

وی در ادامه آمادگی ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی ریاست جمهوری را برای همکاری متقابل اعلام و پیشنهاد کرد: در این راستا تفاهم‏نامه‌‏ای بین ستاد و شرکت، منعقد و در زمینه کاربرد پرتوها در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی نیز مانند آیین‌نامه عطاری‌‏ها و بارانداز گیاهان دارویی با همکاری انجمن‌‏های علمی مربوط، مستندسازی انجام شود.

دبیر فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی همچنین بر استفاده از ظرفیت فرهنگستان علوم در راستای فرهنگ‏‌سازی و فواید کاربرد پرتوها در ایجاد اعتماد عمومی تاکید کرد.

شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران نیز گفت: نقش پرتوها در کیفیت زندگی مردم باید بیش از پیش نمایان باشد زیرا محصولات کشاورزی، مواد غذایی، بهداشت و سلامت، محیط زیست و صنعت با حضور پرتوها کیفیت بهتری خواهند داشت. با ایجاد سامانه پرتودهی در ابتدا تنها استریل کردن وسایل و تجهیزات پزشکی انجام می‌شد اما با توسعه این سامانه‌‎ها و اهمیت کاربرد پرتوها در کشاورزی و سلامت، سند آمایش سرزمینی تدوین شد. در نتیجه این آمایش، ۱۲ منطقه دارای اولویت تولید محصولات کشاوزی از نظر نوع محصول، تناژ تولیدی و قابلیت پرتودهی، انتخاب شده و براساس آن سند راهبردی توسعه محصولات کشاورزی در جهت توسعه صنعت هسته‌‏ای تهیه شد.

وی ادامه داد: کاربرد فناوری هسته‌ای و پرتودهی مواد غذایی یکی از شیوه‌های نوین مؤثر در جهت ارتقای امنیت غذایی است که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته به‌طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، سازمان بهداشت جهانی، سازمان تجارت جهانی و ... از سالیان گذشته به دنبال استفاده از فناوری هسته‌ای به عنوان راه حلی مناسب و کارآمد برای کمک به امنیت غذایی و مبارزه با گرسنگی و سوء تغذیه، در سراسر جهان بوده و در این راستا همکاری‌های گسترده‌ای را آغاز کرده‌­اند.

شیرمردی با اشاره به این‌که استفاده از پرتوها در بخش کشاورزی از دهه ۵۰ میلادی آغاز شده است، اظهار کرد: با استناد به آمار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان بهداشت جهانی در دنیا بیش از ۶۰ نوع مواد غذایی برای اهداف مختلف شامل کنترل و مهار جوانه زدن، تاخیر در رسیدن، کاهش میکروارگانیسم‌ها، از بین بردن حشرات، غیرفعال کردن انگل‌ها، جلوگیری از فساد و افزایش زمان ماندگاری و ... پرتودهی می‌شود. در مورد گیاهان دارویی، پرتودهی بر روی ادویه‏ جات، دمنوش و داروهای گیاهی انجام شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به معرفی برخی محصولات شرکت مانند هیدروژل پوشش‌‏دهنده زخم، پودربندآورنده خون (همواستات)، سوپرجاذب بهداشتی، سوپرجاذب کشاورزی (مؤثر در کشت دیم و مقابله با خشکسالی)، آفت‌‏زدای و خشک‏‌کن مایکروویو، هیدرومالچ، سامانه پرتودهی با اشعه ایکس (کاربری کشاورزی، بیولوژی و عقیم‌‏سازی حشرات)، سامانه پرتودهی خودحفاظ گاما و ... پرداخت.

شیرمردی افزود: یکی از مهم‏ترین محصولات شرکت، دستگاه اسانس‌‏گیر صنعتی است که مجهز به سنجه اپتیکی است و علاوه بر تولید اسانس، پایش کیفیت ذرات خروجی از دستگاه را برای افزایش خلوص انجام می‌دهد. اسانس گیاهان دارویی و معطر استخراج ‎شده با امواج مایکروویو به دلیل بهره‌‏گیری از این سنجه‌‏ها دارای خلوص بالا است.

معاون سازمان انرژی اتمی بر درخواست حمایت از ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی در معرفی محصولات و همراهی برای فرهنگ‏سازی سودمندی کاربرد پرتوها در موارد مذکور تاکید کرد.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، در پایان جلسه مقرر شد تا از طرف ستاد و شرکت، افرادی به عنوان رابط معرفی شوند تا طی جلسات مستمر، نقشه راه عملیاتی بهره ‏برداری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آجر قزاقی چیست؟ 5 کاربرد آجر سنتی+ عکس نمای آجر قزاقی
  • راه‌اندازی سکوی مبادله پست کهکلویه و بویراحمد، با همت مضاعفی دنبال شود
  • کاربرد انواع ریسه ال ای دی در دکوراسیون داخلی
  • کاربرد ها و راهنمای خرید لوله استیل مانیسمان
  • کاربرد های آنتی اسکالانت در تصفیه آب چیست؟
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه
  • پیام رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مناسبت روز جهانی ماما
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • ارائه خدمات توان بخشی در اردوی جهادی توان آوران در حاشیه شهر مشهد
  • تکمیل ‌‌هوشمندسازی پلاک‌های پستی تا پایان سال ۱۴۰۴